Tetőtéri gyerekszoba (szabálytalan alaprajz) - Ajánlati tervek - Fiú és lány testvérek szobája


Berendezési terv
Tetőtéri gyerekszoba berendezése nehezebb feladat, mint teljes értékű belmagassággal bíró társaié. Különösen igaz ez akkor, ha ez a szoba szabálytalan alaprajzzal rendelkezik, főleg akkor, ha több gyermek számára kell megfelelő életteret teremteni. A helyzet viszont egyáltalán nem reménytelen, hisz több fajta megoldás is célravezető lehet.

Vegyes nemű testvérek közös szobájánál alapfeltétel némi szeparáltság, mely sokszor csupán optikai elválasztást jelent és nem tényleges elkülönülést, de már ez is segíthet és  némi megnyugvást jelenthet számukra.

A berendezés elgondolása és tervezése megoldja a funkcionalitási kérdéseket, viszont mindezt esztétikai formába is kell önteni, különösen, hogy gyerekszobáról beszélünk. A szerethető légkör megteremtésében a szülők vágyain túl komoly elvárásai lehetnek a kis tulajdonosnak, tulajdonosoknak.

Tetőtéri gyerekszoba berendezése - Falnézet
Tetőtéri gyerekszoba berendezése - Falnézet
Tetőtéri gyerekszoba berendezése - Falnézet
Tetőtéri gyerekszoba berendezése - Falnlézet

A térbeli látványterv előzetes képet fest a várható téri viszonyokról, egyszerre jeleníthetőek meg benne a funkcionális megoldások és az esztétikai látványelemek.


Tetőtéri felnőtt hálószoba és gyerekszoba - Axonometrikus látványterv

E gyerekszoba vázlatterveiről cikk: ITT!