Tetőtéri hálószoba berendezési tervei


Tetőtéri felnőtt hálószoba és gyerekszoba látványterve
A látványterv hozzánk közelebb eső szélén látható a tervezett felnőtt hálószoba. Eme hálónak szánt tetőtéri szoba tárolásra használt eredeti helyiségéből teljesen nyitott csigalépcső vezetett fel a szinte fűtetlen felső tetőtérbe, mely terv szerint könyvtárszobaként funkcionál majd. Az újonnan tervezett háló funkció megköveteli a "csigalépcsőház" létrehozatalát, mely a védőburok feladaton túl egyszersmind tárolóként és dekorációként is hasznosul. A gipszkartonból épülő rendszer minden részlete a funkcionalitást és a maximális helykihasználást helyezi előtérbe, de nem lebecsülendő az a lehetőség sem, amely felületet az esztétikai kialakítás érdekében kínál fel.
A rendszer részfeladatai: rögzítőfelületként  szolgál a "csigalépcsőház" rozsdamentes-acélkeretének bejárati ajtajához, tárolórészt rejt, érdekes háromszög alaprajzú fülkéi dekorációt és beépített világítást hordoznak, fali lámpatesteket tart, fix bevilágító ablakot keretez, a beépített hatalmas hármas tolóajtós szekrény védő és takaró oldallapjaként funkcionál.

Hálószoba falnézetek

Tetőtéri hálószoba falnézet
Hálószoba falnézet - Beépített szekrény, gipszkarton rendszer, hátsó fali ajtó


A szoba színvilága nyugodt, természetes. A konkrét zöldes falfestékszín a tolóajtó kiválasztott dekor-bútorlapjához igazodik, a tárolóelemes fejvéggel is rendelkező ágy méretre készül ugyanolyan bútorlapból, mint a tolóajtós szekrény két szélső lapja.